EN | DE

Uporaba piškotkov

Splošno

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012) je v slovensko zakonodajo vnesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnikov. Splošna pojasnila o piškotkih lahko preberete v smernicah Informacijskega pooblaščenca “Kdaj lahko uporabljamo piškotke”.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se ob obisku naše spletne strani naložijo na vaš računalnik. Piškotki so shranjeni v datotečnem imeniku posameznega spletnega brskalnika. Ob naslednjem obisku spletnega mesta bo brskalnik prebral piškotek in posredoval informacije spletnemu mestu ali drugemu elementu, ki je nastavil piškotek.

Vrste piškotkov

Nujno potrebni piškotki: Za njihovo namestitev ne potrebujemo vašega dovoljenja. So namreč nujni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih dejanja, ki jih sami želite izvajati na naši spletni strani, ne bi delovali pravilno.

Izkustveni piškotki: Tovrstni piškotki so namenjeni zbiranju podatkov za izboljšanje delovanja spletne strani. Zbirajo podatke o načinu obiska spletne strani, ob čemer ne zbirajo informacij, po katerih bi lahko identificirali uporabnika, saj so te anonimizirane.

Funkcionalni piškotki: S pomočjo teh piškotkov si spletna stran zapomni vaše nastavitve in izbire (uporabniško ime, jezik, regijo …) ter zagotavlja napredne, uporabniku prilagojene funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim dejanjem na spletni strani, so pa zbrani podatki anonimizirani.

Piškotki za usmerjanje in oglaševalski piškotki tretjih oseb: Te piškotke urejajo in gostijo tretje osebe. Piškotki za usmerjanje so povezani s storitvami tretjih oseb, na primer gumba “Všečkaj” in “Deli z ostalimi” in lahko omogočajo sledenje vašim dejanjem na spletu. Oglaševalski piškotki omogočajo predvajanje oglasov, ki so prilagojeni vašim interesom.

Zakaj in kako uporabljamo piškotke?

Piškotke uporabljamo kot orodje, s katerim vam ponudimo prijetnejšo izkušnjo pri obisku našega spletnega mesta.Z nastavljenimi piškotki poskušamo ugotoviti, katera vsebinana naši spletni strani vas zanima, zato si vas ti zapomnijo, kadar se nanjo vrnete. Služijo lahko zbiranju informacij o načinu, na katerega uporabljate našo spletno stran in posledičnemu prilagajanju njene vsebine ob vašem naslednjem obisku.

Piškotki ne shranjujejo informacij, ki bi omogočali prepoznavanje posameznih oseb, uporabljamo namreč le šifrirane informacije, ki jih zberemo s piškotki.

Piškotki, ki jih uporabljamo, ne škodijo vašemu računalniku.

Zakaj omogočiti piškotke?

Če želite popolnoma izkoristiti funkcionalnost in vsebino naše spletne strani, je potrebno piškotke omogočiti. Če piškotkov ne boste omogočili, bo vaš obisk naše spletne strani lahko omejen v funkcionalnosti in uporabniški izkušnji.

Kateri piškotki se nameščajo ob obisku naše spletne strani?

V spodnji tabeli so opisani piškotki, ki se nameščajo ob obisku naše strani:

Piškotek Ime Namen Kdaj se izbriše
Google analitika _ga Razlikuje med posameznimi obiskovalci spletne strani. Posameznemu obiskovalcu dodeli anonimizirano številko in preko te sledi obiskom strani in seji tega obiskovalca. 2 leti po namestitvi
Google analitika _utma Razlikuje med posameznimi uporabniki in sejami. Posameznemu iskalniku dodeli anonimizirano številko, da lahko sledi številu obiskov in vsebuje podatke o času obiska. 2 leti po namestitvi/posodobitvi
Google analitika _utmb Piškotka _utmb in utmc_ delujeta družno. Prvi beleži čas prihoda na stran, drugi pa odhoda s strani. 30 minut po namestitvi/posodobitvi
Google analitika _utmc Piškotka _utmb in utmc_ delujeta družno. Prvi beleži čas prihoda na stran, drugi pa odhoda s strani. Po koncu seje brskalnika
Google analitika _utmz Piškotek beleži s katerega mesta je obiskovalec prišel na našo spletno stran, kateri iskalnik in katero ključno besedo je uporabil, katero povezavo je kliknil in geografsko lokacijo ob obisku spletne strani. Na ta način je znano kateremu viru, mediju in ključnim besedam se lahko pripiše zasluge za dosego cilja obiskanosti spletne strani. 6 mesecev po namestitvi/posodobitvi
Google analitika _utmv Piškotek se namesti kadar v Google analitiki uporabljamo uporabniško določena poročila z namenom po meri narejene segmentacije. Piškotek se namesti z namenom, da analitika lahko razporedi obiskovalca. 2 leti po namestitvi/posodobitvi

Glede piškotkov Google analitike lahko najdete dodatne informacije na tej povezavi. Podatkov, pridobljenih z Google analitiko, ne delimo s tretjimi osebami in se po mnenju Informacijskega pooblaščenca tako smatrajo za t.i. 1. Party cookije (prvoosebne piškotke).

Nameščanje piškotkov lahko naknadno onemogočite

Če piškotke sprva omogočite, a bi naknadno želeli, da se ti ob obisku naše spletne strani več ne nameščajo, lahko spremenite nastavitve vašega spletnega brskalnika. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. Ob tem bi vas želeli opozoriti, da z onemogočenimi piškotki naša stran morda ne bo delovala tako, kot bi želeli.

 • Novost na trgu

  Nove jezikovne storitve po vaši meri. Razvili smo jih glede na potrebe naših strank in se jim prilagodili s svojo ponudbo. Oglejte si jih na spodnjih povezavah:

  korigiranje   povzemanje

 • EN.SI.DE.

  Angleščina, slovenščina in nemščina. Ena cena za vse tri jezike.
  Za vas pa lahko poiščemo tudi prevajalce in lektorje za druge jezike.

  naš cenik
 • Posebna ponudba

  Lektura diplomskih in magistrskih nalog ter doktorskih disertacij za neverjetnih 1,25 EUR na stran. V ceni je vključen tudi prevod povzetka v angleški ali nemški jezik.

  več o ponudbi

envision. simplify. design solutions.

Kaj nudimo

 • Prevajanje, lektoriranje in druge jezikovne storitve za angleški, nemški in slovenski jezik.
 • Nove jezikovne storitve in svetovanje za bolj učinkovito poslovanje na tujih trgih.
 • Za vas poiščemo izvajalce tudi za katerikoli drug jezik.

Zakaj ENSIDE

 • cenovno ugodne storitve
 • strokovno znanje
 • preprosto sodelovanje
 • hitrost izvedbe
 • prilagodljivost
 • zanesljivost

Prednost v vitkosti

 • Kot vitko podjetje smo lahko bolj agilni: storitve prilagodimo vašim potrebam, pri tem pa ohranimo zelo ugodno ceno.
 • Za vas delamo ljudje, ne draga programska oprema.
 • Pri nas vam točno ceno prevoda/lekture povemo vnaprej.

Naše stranke

Med drugimi nam zaupajo:


Sledite nam na LinkedInu

Za učinkovito poslovanje na tujih trgih.

ENSIDE je vitko storitveno podjetje, specializirano za pomoč pri poslovanju s tujimi trgi. Smo center za pomoč in svetovanje slovenskim podjetjem, ki poslujejo na nemško in angleško govorečih trgih, ter tujim podjetjem, ki poslujejo v Sloveniji. Nudimo celostno jezikovno podporno okolje za poslovanje v angleškem, slovenskem in nemškem jeziku.

Smo prvo prevajalsko podjetje, ki je specializirano ne le za določena jezikovna področja ampak tudi za določena vsebinska področja: pravna in tehnična besedila ter poslovna komunikacija. Te jezikovne kombinacije in področja resnično obvladamo in tu smo odlični strokovnjaki. Seveda pa obvladamo tudi druga področja.

Poleg klasičnih jezikovnih storitev, kot so prevajanje in lektoriranje, smo oblikovali tudi čisto nove jezikovne storitve, ki jih drugje ne boste našli korigiranje, povzemanje in razlaganje. Prednost teh storitev v primerjavi s klasičnim prevodom je cenovna ugodnost in hitrost storitve, pri tem pa kakovost ostaja na najvišjem nivoju.

Za več informacij o naših inovativnih storitvah kliknite tukaj

Vitkost prevajalskega podjetja ENSIDE

Vaša prednost je naša prilagodljivost.

Nudimo vam naslednje storitve:

Prevajanje

Prevajamo vse vrste poslovnih, pravnih in drugih besedil iz angleščine, nemščine in slovenščine v angleščino, nemščino in slovenščino. Posameznih jezikovnih parov pri postavljanju cene posebej ne razlikujemo, saj je kakovost vseh prevodov na istem, najvišjem nivoju. Z veseljem pa za vas poiščemo tudi prevajalca za katero koli drugo jezikovno kombinacijo.

Proces prevajanja je sestavljen iz naslednjih korakov: pregled besedila, raziskovanje in priprava prevodov strokovnih in drugih zahtevnejših izrazov, zapis celotnega prevoda, natančen pregled prevoda in lektura.

Pri nas je vsak prevajalec posebej specializiran za določena področja, zato bodo vaša besedila vedno v rokah največjih strokovnjakov z vašega področja. Pri bolj obsežnih naročilih, ki obsegajo preko 300 strani, pa sodeluje tudi več prevajalcev hkrati. Tako lahko kljub velikemu obsegu zagotovimo hiter prevod.

več

Lektoriranje

Lektoriramo vse vrste besedil v slovenščini, angleščini in nemščini. V okviru lekture natančno pregledamo vaše besedilo, popravimo vse pravopisne, slovnične in druge napake ter besedilo oblikovno in slogovno uredimo. Za vse tri jezike imamo enako ceno, saj vse jezike obvladamo enako dobro. Z veseljem pa lahko za vas poiščemo tudi lektorja za kateri koli drug jezik.

Pri storitvah prevajanja in korigiranja je lektoriranje že vključeno v ceni. Pri posamezni storitvi lektoriranja pa za vas lekturo opravijo strokovnjaki za določen jezik.

Oglejte si tudi našo posebno ponudbo za lektoriranje diplomskih in magistrskih nalog ter doktorskih disertacij, kjer nudimo še posebej ugodne cene.

več

Korigiranje (NOVOST)

Ta storitev je novost na našem trgu. Pri tem vam omogočimo, da besedila s svojega področja v tujem jeziku sestavite sami, mi pa jih natančno pregledamo, popravimo, oblikovno uredimo in opravimo lekturo. Prednost te storitve v primerjavi s prevodom je cenovna ugodnost in hitrost storitve, pri tem pa kakovost ostaja na najvišjem nivoju.

Svoja besedila lahko sestavite tudi zelo okorno in jih le osnovno oblikujete. Najbolj pomembno je, da pripravite prevode strokovnih izrazov z vašega področja, kjer ste vi največji strokovnjaki, saj ravno ti izrazi pri prevajanju vzamejo največ časa, ker zahtevajo intenzivno raziskovanje. Po želji vam lahko na podlagi izvirnega besedila tudi mi sestavimo seznam potrebnih strokovnih izrazov.

Vaša besedila naredimo učinkovita, da resnično dosežejo svoj namen. To pomeni, da priredimo slog besedila, obliko in besedišče ter postavimo prave poudarke.

več

Povzetek in razlaga tujega besedila (NOVOST)

Če imate obsežno besedilo v tujem jeziku, ki ga ne želite prevesti v celoti, vseeno pa bi želeli točno vedeti, kaj za vas pomembnega v njem piše, se lahko odločite za povzetek in razlago v svojem jeziku. Za vas natančno predelamo besedilo v izvirnem jeziku (nemščina, angleščina ali slovenščina) in vam nato ustno ali pisno povzamemo besedilo, da ga kar najbolje razumete. Tako lahko prihranite čas in denar, saj je ta storitev tako hitrejša kot cenejša od klasičnega prevajanja. Pri besedilu, ki obsega okoli 100 strani, bila cena povzetka z razlago okoli 219 EUR (8 ur analize, 10 strani pisnega povzetka in 1 ura ustnih pojasnil), za prevod pa bi plačali najmanj 1.190 EUR.

Po želji lahko natančneje predelamo le posamezen odsek besedila, ostalo pa zgolj preletimo. Tako zagotovo ne boste zgrešili nobene pomembne informacije in boste vedno na tekočem. Za optimalno razumevanje besedila priporočamo kombinacijo razlage in povzetka, sicer pa sta storitvi na voljo tudi posamezno.

Navadno storitev poteka v naslednjih korakih: Po prejetem naročilu najprej besedilo (oz. odsek besedila) natančno predelamo in pripravimo zapiske. Iz teh zapiskov nato sestavimo pisni povzetek besedila, vam pa lahko na sestanku podamo še obsežnejšo ustno razlago. Zaračunamo vam svoje delo po pavšalni urni postavki in avtorske strani pisnega povzetka.

več

Sestavljanje večjezičnih pogodb

Vedno bolj se pri sklepanju mednarodnih poslov uveljavljajo dvojezične pogodbe. Tako je pogodba že v osnovi sestavljena vzporedno v dveh jezikih. To učinkovito skrajša proces pogajanja, saj so vse morebitne neusklajenosti takoj vidne vsem strankam. Postanemo vaš partner pri sklepanju pogodb in takoj pripravimo pogodbo v dveh jezikih po vaši želji. Izbirate lahko med naslednjimi jeziki: angleščina, nemščina in slovenščina.

Pravzaprav gre za klasično pogodbo, ki je namesto v pokončnem sestavljena v ležečem formatu, pri čemer je na prvi polovici strani napisana v prvem jeziku in na drugi polovici strani v drugem jeziku.

V tem primeru ne gre za prevajanje v klasičnem smislu, saj je pogodba v obeh jezikih v izvirniku. Prevajati pa je treba posamezna pogajanja, na podlagi katerih se pogodba sklene. Če pri nas naročite sestavljanje večjezične pogodbe, vam storitev prevajanja pogajanj za to pogodbo ponudimo po polovični ceni.

več

Lektoriranje diplomskih in magistrskih nalog ter disertacij (AKCIJA)

Nudimo zelo ugodne cene lektoriranja diplomskih in magistrskih nalog ter doktorskih disertacij. S tem želimo tudi mi prispevati svoj delež k intelektualnemu razvoju naše družbe.

Dodatno pa poleg lekture ponujamo tudi prevod povzetka v angleščino ali nemščino, in to brezplačno. Torej, če pri nas naročite lekturo diplomske ali magistrske naloge oz. doktorske disertacije, je v ceni vključen tudi prevod povzetka. Lekturo opravimo v slovenščini, po dogovoru pa tudi v angleščini ali v nemščini (v tem primeru lahko povzetek prevedemo v slovenščino).

več

Paketi podpore pri komunikaciji

Najbolj učinkovito in najbolj ugodno je dolgoročno sodelovanje. Skupaj z nami lahko sestavite paket podpore pri komunikaciji po svoji meri. Paketna ponudba je oblika naročniškega razmerja, kjer za precej nižjo ceno prejmete več storitev. To je idealna rešitev za vse vas, ki lahko dokaj natančno predvidite svojo potrebo po jezikovnih storitvah.

Skupaj bomo pogledali, koliko prevodov, lektur, korektur ali drugih storitev potrebujete mesečno, in na tej podlagi za vas sestavili optimalen paket. Možnost je tudi, da se dogovorimo za letno naročnino. Pri tem vam ponudimo kar najugodnejše cene naših storitev z visokimi popusti, poleg tega pa postanete naš VIP partner, kar pomeni, da smo vam vedno takoj na razpolago in vaša naročila obravnavamo z najvišjo prioriteto.

Pri paketni ponudbi vam ponujamo za vsaj 20 % cenejše storitve.

več

Svetovanje

Svetujemo vam pri pripravi in izvajanju poslovne komunikacije. Pomagamo vam prirediti vaša besedila, da bodo v ciljnem jeziku čim bolj učinkovita. V poslovnem svetu morajo posamezna besedila upoštevati tudi nekatere kulturne norme, ki jih pogosto ne poznamo, saj so to nenapisana pravila. Mi za vas identificiramo te norme in tako predlagamo ustrezne poudarke za čim boljši rezultat.

Svetujemo vam tudi pri pripravi raznovrstnih pravnih besedil v slovenskem, angleškem ali nemškem jeziku. Največji strokovnjaki z največ izkušnjami smo na področju mednarodnih pogodb, kjer smo razvili tudi svoj lasten produkt – sestavljanje večjezičnih pogodb.

Svoje storitve svetovanja zaračunamo po urni postavki.

več

Zakaj izbrati ENSIDE?

 • Inovativne rešitve
 • Strokovno znanje
 • Najcenejši na trgu
inovativnost-SI
Znanje-SI
Prvi-SI

 

Oglejte si tudi naš
cenik

Najugodnejša rešitev je optimalna rešitev.

cenik avtorskih strani

StoritevCena avtorske straniCena za naročnike paketov
Prevod14,90 EUR11,90 EUR
Korektura7,90 EUR6,29 EUR
Lektura2,49 EUR1,90 EUR
Lektura dipl./mag./dr.1,25 EURX
Povzetek12,90 EUR10,29 EUR
Večjezična pogodba29,90 EUR23,90 EUR

 

Cenik urnih postavk

StoritevUrna postavkaCena za naročnike paketov
Svetovanje19,90 EURBREZPLAČNO
Analiza besedila (povzemanje)9,90 EUR7,90 EUR
Razlaga14,90 EUR11,90 EUR
Oblikovanje, urejanje besedila in drugo delo9,90 EUR7,90 EUR

Opis storitev

Kontaktirate nas lahko kadarkoli.

Pošljite nam sporočilo (spodaj prepišite kodo)

Send Message

Splošni pogoji poslovanja

 

Splošni pogoji poslovanja veljajo pri vseh storitvah, ki jih ENSIDE, Davorin Lavrič s.p. (v nadaljevanju ponudnik) ponuja in opravi za svoje stranke (v nadaljevanju naročnike).

Vsak naročnik, ki je svoje naročilo oddal preko obrazca na tej spletni strani, preko elektronskega naslova ali preko telefona, se strinja, da je splošne pogoje prebral in razumel ter se z njimi strinja.

Ponudnik jamči za najstrožje varovanje uradnih in poslovnih skrivnosti naročnika v dostavljenih izvirnikih in pri pisnih prevodih in/ali lekturah ter jih pod nikakršnimi pogojih nima pravice dajati na razpolago tretjim osebam.

Naročnik se zavezuje, da bo kopijo izvirnika, ki ga je posredoval ponudniku v prevod ali lekturo, sam hranil na svojem računalniku. Enako velja za prejeti prevod in/ali lekturo. Za izgubo ponudnik ne odgovarja.

 

Naročilo, plačilo in dostava

Naročnik lahko zahteva neobvezujočo informativno ponudbo za storitev prevajanja in/ali lektoriranja preko spletnega obrazca, preko elektronskega naslova ali preko telefona. Pred sestavo informativne ponudbe je naročnik ponudniku dolžan posredovati celotno besedilo, za katero naroča prevod in/ali lekturo, ter opozoriti na vse dodatne storitve, ki jih potrebuje (lektura prevoda, potrdilo o lekturi, rok dobave …).

Prevod ali lekturo prejme naročnik na želeni e-naslov, kar potrdi s povratnim sporočilom. Ko gre za večjo datoteko, pa prejme naročnik na e-naslov povezavo, na kateri si lahko prenese izbrano datoteko na svoj računalnik. Račun prejme naročnik po e-pošti.

Naročnik plača račun v roku, ki je naveden na računu.

Ponudnik se zavezuje, da bo vsa naročila izvedel kakovostno oziroma po najboljših močeh, znanju in sposobnostih ter v dogovorjenem roku.

 

Cene

Informativni cenik storitev je na voljo na spletni strani ponudnika. Končna cena storitve prevajanja in/ali lektoriranja se oblikuje po pregledu posredovanega besedila in je odvisna od obsega in zahtevnosti besedila, želenega časa izpolnitve naročila ter, ko gre izključno za lekturo, od kakovosti izvirnika.

Avtorska stran predstavlja 1500 znakov izvirnika brez presledkov.

DDV ni obračunan v skladu s 94. členom ZDDV-1.

Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe cen, razen za že potrjena naročila.

 

Reklamacija

Rok za reklamacijo računa je 8 dni od izstavitve računa.

Rok za reklamacijo storitve je 5 dni od prejema prevoda in/ali lekture. Naročnik je takšno reklamacijo dolžan sporočiti v pisni obliki, s priporočeno pošiljko, na naslov ponudnika. Ponudnik se obvezuje, da bo vsako resno in utemeljeno reklamacijo skušal uspešno rešiti v najkrajšem možnem času. Za uspešno rešeno reklamacijo se šteje popravek prevoda in/ali lekture, seveda če je tak popravek sploh potreben. Plačila za že opravljene storitve se ne vrača. Reklamacija prejeta po preteku 5-dnevnega roka se ne obravnava.

V primeru, da bi naročnik iz osebnih razlogov rad odstopil od naročila prevoda in/ali lekture, preden je storitev v celoti izvedena in pred potekom dogovorjenega roka, se mu povrne tolikšen del vplačanega zneska, kolikor je še neizvedene storitve, a hkrati ne več kot 50 % plačanega zneska.

 

Drugo

Ponudnik ne prevzema nobene, neposredne ali posredne, odškodninske ali druge odgovornosti zaradi napak v opravljenih prevodih in/ali lekturah oziroma pri kateri koli drugi opravljeni storitvi.

Ponudnik in naročnik bosta morebitna nesoglasja oz. spore reševala sporazumno z medsebojnim dogovarjanjem, v kolikor pa to ne bo mogoče, bo za njihovo reševanje pristojno sodišče v Novem mestu.